BILTEMA kommer til Sønderborg

BILTEMA kommer til Sønderborg

2 juli, 2021

For knap 3 år siden formulerede Hanssen Ejendomme en klar vision: De tabte arbejdspladser på den gamle JF-grund skulle erstattes med nye arbejdspladser og attraktive boliger, og administrerende direktør Michael Andersen har siden da lagt sig i selen for at realisere visionen. Nu melder Biltema sin ankomst til Sønderborg med et nyt stort varehus  og dermed er visionen blevet til virkelighed.

Med Billigblomst, Bauhaus og nu Biltema er cirka 200 arbejdspladser reetableret på den gamle JF-grund, og det nye område har fået cementeret Sønderborg som én af Danmarks bedste handelsbyer.

- Det er en stor tilfredsstillelse, at vi har realiseret visionen for området og fået udviklet 27.000 detail-m2 i Sønderborg, udtaler administrerende direktør i Hanssen Ejendomme Michael Andersen, og tilføjer;
- Biltema og Bauhaus er jo nogle af de absolutte sværvægtere i international detailhandel, og jeg er utrolig stolt over, at de nu bliver en del af Sønderborgs handelsby. Det viser, at med ambitiøse mål og stærke samarbejder kan alting ske i Sønderborg.

Hos Biltema, der er et svensk familieejet selskab med 13 varehuse i Danmark, glæder administrerende direktør Jacob Møller sig også:

- Vi glæder os rigtig meget til at komme til Sønderborg, der jo er en kommune og en by, man absolut føler, når man kommer hertil. Her er en helt særlig stemning, og som forretningscase er vi ret overbeviste om, at Sønderborg bliver et ret varmt sted for os  i ordets bedste betydning. Vi har gennem de sidste par år kigget på Sønderborg, og har ledt efter den rigtige placering. Det er nu lykkes med hjælp fra Hanssen Ejendomme, og vi kommer til at ligge rigtig godt sammen med Billigblomst og Bauhaus.

Borgmester i Sønderborg, Erik Lauritzen siger om nyheden:
 I Sønderborg Kommune glæder vi os gevaldigt over, at Biltema flytter til Sønderborg. Området på den gamle JF-grund bliver et attraktivt omdrejningspunkt i byens videre udvikling sammen med alle de andre nye butikker og forretninger, der er på vej i Sønderborg Kommune. Det vil ikke kun skabe mange job, men i høj grad også tiltrække rigtig mange personer til Sønderborg-området, og cementerer dermed Sønderborg som Sønderjyllands bedste handels- og oplevelsesby. Det lykkes, fordi kommunen og private investorer arbejder sammen for at tænke nyt.

Nye ringe i vandet

Biltema forventer at åbne til august 2022  alt afhængig af underskrifter, muligheden for at skaffe håndværkere, byggematerialer mv. Rekrutteringen til varehuset forventes at være igangsat forår/sommer 2022, og varehuset kommer til at beskæftige godt 40-50 medarbejdere.

- Fra Hanssen Ejendommes side er det en glæde, at vi de seneste år har kunnet bidraget til at skabe omkring 400 arbejdspladser i Sønderborg. Den store opgave bliver nu at sørge

for, at der er arbejdskraft til at besætte de her arbejdspladser. Derfor tror jeg, at arbejdet med bosætning bliver et absolut strategisk kardinalpunkt for politikerne i de kommende år. Nu er ringen sluttet for JF-grunden  men det slutter selvfølgelig ikke her  vi har sat nye ringe i vandet. Dem skal vi også nok lykkes med, slutter Michael Andersen.

Biltema er hele familiens varehus, og der kommer stadig nye og spændende produktgrupper til. I varehuset fås både cykler, cykeltilbehør, computer- og smartphonetilbehør, maling, udstyr til selvbyggeren, køkkenredskaber, rejsetasker og meget andet. Biltema har mere end 150 varehuse i Norden, heraf 13 i Danmark.
Aftalen med Bilteam er kommet i stand i et samarbejde mellem Hanssen Ejendomme, der har formidlet kontakten mellem Biltema og Sønderborg Kommune.