Capidea investerer i Maki

Capidea investerer i Maki

26 februar, 2021

Den danske kapitalfond Capidea har indgået en aftale om at købe aktiemajoriteten i Maki A/S, som er en førende distributør af legetøj til de nordiske markeder. Capidea vil i samarbejde med ledelsen og andre aktionærer bidrage til selskabets fortsatte vækst og udvikling.  Michael Jensen fortsætter som administrerende direktør og aktionær sammen med selskabets grundlægger Niels Dahl-Nielsen, mens Industri Udvikling sælger sin aktiepost. Desuden investerer John Thomas og Lars Gjørup investerer sammen med Capidea i Maki. John Thomas, som bliver bestyrelsesformand, har stor erfaring fra distributionsselskaber, herunder EET Group, hvor han var administrerende direktør. Lars Gjørup er tidligere co-CEO i Top-Toy, og har en betydelig indsigt i den nordiske og internationale legetøjsbranche.

"Vi ser frem til samarbejdet med Capidea, John Thomas og Lars Gjørup og glæder os til at videreudvikle og udvide vores virksomhed", siger Michael Jensen CEO i Maki A/S. "Vi vil vokse vores forretning og samtidig fortsætte med at styrke vores relationer til kunder og leverandører".  

"Maki har en førende position i et interessant marked med positive underliggende trends. Virksomheden har en robust forretningsmodel, et stærkt ledelsesteam og dedikerede medarbejdere. Dette danner et solidt fundament for den fremtidige vækst. Virksomheden har oplevet en betydelig vækst i de senere år, og vi ser frem til at understøtte den fortsatte stærke udvikling af virksomheden i samarbejde med ledelsen", siger Nicolai Jungersen, partner i Capidea. 

"Som en del af transaktionen vil Industri Udvikling sælge sin aktiepost i Maki. Under en vækstrejse, hvor virksomheden er blevet en førende nordiske spiller, er det lykkedes Maki at opbygge en stærkere og bredere platform, blandt andet ved at tilføje en række højt profilerede internationale brands til porteføljen. Industri Udvikling ønsker held og lykke til de nye ejere og ser frem til at følge den fortsatte udvikling af Maki", siger Ronnie Møller-Thorsøe, partner i Industri Udvikling.

 

Om Maki 

Maki er en førende distributør af legetøj til 0-8-årige børn. Med en portefølje på mere end 60 stærke internationale legetøjsmærker betjener Maki mere end 5.000 detailkæder, webshops og uafhængige forhandlere i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Maki har hovedkontor i Silkeborg. Find flere oplysninger om Maki på www.maki.dk.

Om Capidea

Capidea er en dansk kapitalfond, der foretager langsigtede investeringer i konkurrencedygtige små og mellemstore danske virksomheder. Capidea blev etableret i november 2006 og har et samlet kapitaltilsagn på ca. 3 mia. Capideas investorer omfatter blandt andet Den Europæiske Investeringsfond, Dansk Vækstkapital II, Velliv, Nordea-fonden, Nordea Bank, Nykredit, Lars Larsen Group og en række andre blue chip-virksomheder og privatpersoner.

Capidea investerer i virksomheder inden for handel, distribution, service, IT og produktion. Capidea har siden 2006 investeret i 21 virksomheder med en samlet omsætning på over 6 mia. kr. / EUR 800 mio. Maki er den sjette investering i Capideas seneste fond, Capidea Kapital III K/S, som blev etableret i december 2017 med en samlet kapitaltilsagn på 865 DKKm / EURm 115. Se  www.capidea.dk for mere information om Capidea.