Go´on åbner station nummer 150 - fra 0 -150 på 10 år.

Go´on åbner station nummer 150 - fra 0 -150 på 10 år.

16 august, 2019

Fra 0 til 150 tankstationer på ti år

Det er gået stærkt for det danske brændstofselskab Go’on, som på kun 10 år har åbnet 150 tankstationer rundt i Danmark. Hos Landdistrikternes Fællesråd anerkender man indsatsen, da langt de fleste åbninger er sket i de danske landdistrikter.

På Fabrikvej i Viborg åbner der i denne uge endnu en Go’on tankstation, og det bliver fejret med lidt større ståhej end normalt hos det lille danske brændstofselskab. Stationen er nemlig nr. 150 i rækken af tankstationer siden virksomhedens start i 2009.

Go’on kan i år fejre sin 10-års fødselsdag, og det danskejede selskab kan se tilbage på en rejse, som ikke mange havde forudset.

”Da vi startede op i 2009, fik vi mange kommentarer om, at det marked var fuldstændig dækket ind, og der var ikke plads til sådan en ny lille dansk spiller. Men vi havde en strategi om at åbne stationer i de områder, hvor alle de andre var flygtet fra, nemlig yderområderne i Danmark, eller det som nogle betegner som Udkantsdanmark. Og nu efter 10 år ser det ud til, at vi er lykkedes med strategien om, at vi vil holde de lokale kørende,” påpeger Mick Kjær adm. direktør i Go’on. Go’on har i dag en markedsandel i Danmark på 4 % af brændstofsalget til personbiler.

Den nye tankstation i Viborg er til forskel fra mange af de andre stationer bygget helt fra bunden på en tom grund. Det bliver en ubemandet station med fire standere. Som nabo får Go’on vaskehallen Wash World. 

På åbningsdagen fredag d. 13. september fra kl. 13 – 16 vil Go’on invitere til Åbningsfest, hvor gæsterne kan tanke brændstof til ekstra lave liter-priser. Derudover kommer Go’ons eventkonsulenter forbi og servicerer kunderne.

Skaber liv i landsbyerne

En del af tankstationerne er startet op i samarbejde med lokale borgere eller virksomheder, og dermed er Go’on med til at holde liv i landsbyerne rundt om i Danmark, og det glæder man sig over hos ledelsen.

”Vi har valgt at være synlige og støtte op i de lokalsamfund, hvor vi har tanke. Det er forenings- og forretningslivet, som er med til at holde liv i landsbyerne, og når vi kan være med til at åbne et anlæg sammen med en flok borgere, der starter en lukket købmand op, så har det stor betydning for dem, der bor i lokalområdet,” forklarer Mick Kjær.

Sådanne samarbejder er der adskillige eksempler på, bl.a. fra Vester Hæsinge på Sydfyn, hvor en borgergruppe ønskede at holde liv i en købmandsbutik, og sammen med Go’on etablerede de et tankanlæg ved butikken. Og i landsbyen Tvis åbnede en lokal mand et nyt supermarked med tilhørende Go’on tank. I disse dage er en borgergruppe i gang med at genåbne en dagligvarebutik i landsbyen Nørreby ved Bogense, og i den forbindelse åbner Go’on en tank i denne uge.

Landdistrikternes Fællesråd: Fremtidens landdistriktsudvikling

Borgerdrevne initiativer som ovenstående er en del af nutidens og fremtidens landdistriktsudvikling. Et nyt tankanlæg i en landsby, er en ny servicefunktion, der gør hverdagslivet i landsbyen lidt lettere, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

”Vi befinder os i en virkelighed, hvor arbejdspladserne i landdistrikterne ikke længere kommer af sig selv. Landsbyernes borgere må selv tage affære og skabe et lokalt erhvervsliv, og det gør de flere steder. For lokale virksomheder sikrer de nødvendige arbejdspladser i lokalområdet, bidrager til kommunens skatteindtægter og er med til at gøre livet i landsbyen levende og dynamisk. Derfor er et stærkt og velfungerende erhvervsliv afgørende for landsbyernes fremtid,” siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

For at vise sin opbakning lokalt afholder Go’on hvert år to konkurrencer, hvor man kårer Årets Lokale Ildsjæl og Årets Forening med en samlet præmiesum på 500.000 kroner.

Fakta:

  • september 2019 åbner Go’on sin tankstation nr. 150 på Fabrikvej 16 i Viborg

Go’on er startet i 2009

På 10 år er de gået fra 0 til 150 tankstationer i Danmark

Go’on er 100% dansk ejet.

Go’on er aktiv i de lokalområder, hvor deres tankstationer ligger.

 

Yderligere oplysninger kontakt:

Mick Kjær, CEO Go’on Gruppen A/S. Telefon: 40 85 08 24

www.goon.nu

Go’on Gruppen A/S

Niels Bohrs Vej 17B

8660 Skanderborg