Hanssen koncernen øger sine investeringer i danske kapitalfonde

Hanssen koncernen øger sine investeringer i danske kapitalfonde

3 januar, 2022

Hanssen koncernen har med udgangen af 2021 øget sine investeringer i danske kapitalfonde med tilsagn i 3 nye fonde, der ikke tidligere har været en del af koncernens portefølje.

Det drejer sig om følgende fonde; Nordic Secondary Fond 2, Advantage Partners Private Equity, Nykredit Private Equity. Investeringsstrategien for Nordic Secondary Fond 2 er primært rettet mod mindre minoritetsposter med en overvægt indenfor tech og iværksætter-virksomheder og har investeringer som GoMore, OnRobot, Klarna TransferGo på sit CV. Fonden forventer et samlet tilsagn på 750 mio. DKK.

Advantage Partners Private Equity og Nykredit Private Equity er begge fonde, der investerer i andre underliggende fonde, primært i Europa og Nordamerika. Begge fonde har indhentet et tilsagn i størrelsesordenen 2 mia. DKK og har en investeringshorisont på ca. 12 år.

Derudover er der ligeledes givet et tilsagn til Polaris Flexible Capital, der fokuserer på junior finansiering, mezzanin-finansiering og mindre minoritetsfinansieringer i SMV-segmentet, som et alternativ til de mere traditionelle finansieringskilder i form af banker mv.