Stouby overtager 70% af Raun

Stouby overtager 70% af Raun

9 februar, 2014

Hanssen Equity sælger aktie majoriteten i Raun for at tilføre kompetencer og optimere investeringen i Raun.
Pressemeddelse 09.02.2014

STOUBY indleder 2014 med endnu et opkøb

STOUBY ERHVERVER AKTIE MARIOTETEN I DESIGN VIRKSOMHEDEN RAUN A/S

STOUBY køber 70 % af aktiemarioteten i møbelvirksomheden RAUN A/S fra Hanssen Equity A/S i Daugaard ved Vejle. Overtagelsen finder sted den 1.4.2014.

STOUBY's strategi om vækst ved henholdsvis organisk vækst og løbende opkøb, indfries nu yderligere ved købet Raun A/S. Vi ønsker vækst i de markeder vi er repræsenteret i og det kan købet af Raun A/S hjælpe med. "STOUBY har brug for større markedsandele i både ind - og udland og specielt de produkter som Raun A/S kommer med, kan hjælpe STOUBY videre i denne proces", udtaler Carsten Mortensen, indehaver af STOUBY.

Hanssen Equtity A/S fokucere på optimereing af deres investeringer ved salg til STOUBY

Hanssen Equity A/S har valgt at takke ja til et tilbud fra STOUBY om at sælge aktiemajoriteten i Raun A/S, da det vil give nogle helt nye og spændende muligheder for at fortsætte den positive udvikling, som Raun har gennemgået de seneste år. "Raun A/S udbygger i disse år distributionen, og denne udbygning kombineret med lanceringen af flere nye designs, skaber behov for nye kompetencer, som netop STOUBY besidder,og med de seneste års flotte udvikling har STOUBYbevist, at de magter denne opgave",udtaler adm. Direktør Jesper Sørensen.

Hanssen Equity A/S fokuserer på at optimere deres investeringer, og når den rigtige mulighed byder sig for et salg, og perspektiverne heri er rigtige for selskabet, så er det helt naturlig at slå til.

Hanssen Equity A/S er overbevist om, at Raun i denne nye konstellation vil få en spændende fremtid, og har derfor valgt fortsat at beholde 30 % af Raun A/S.

Raun A/S bliver søsterselskab til STOUBY Furniture A/S

STOUBY og RAUN fortsætter som to seperate søsterselskaber, som komplimenterer hinanden godt på produkt siden og det giver synergi i den daglige drift. STOUBY Furniture A/S har to produkt kollektioner, en klassisk kollektion og en moderne kollektion med stramme linjer og kant. Raun har nogle spændende produkter med en afslappet stil, som henvender sig til en anden del af forbrugerne, derfor fortsætter de to virksomheder som individuelle selskaber og selvstændige brands. Raun A/S vil blive driftet fra STOUBY's adresse i Løsning og vi vil naturligvis drage fordele af synergien i samdrift. Raun A/S, vil i STOUBY's ejerskab fortsætte uden egne butikker og produkterne vil blive solgt via eksisterende- og nye forhandlere i ind- og udland. Der vil i løbet af 2015 blive lanceret nye produkter med nye designere.

"Viser gode driftsfordele med mulighed for optimering i begge selskaber, som vi forventer over de kommende år, giver sig udtryk i forbedrede top- og bundlinje resultater for begge virksomheder, i lighed med den positive udvikling vi har set i STOUBY Furniture over de sidste 4 år"udtaler Carsten Mortensen.

Raun A/S

Raun A/S blev grundlagt af Michael Raun 1997 og sælger kvalitetsmøbler med en design som er afslappet og henvender sig til en yngre forbrugergruppe. En stor del af produkterne er designet af Michael Raun, samt enkelte eksterne designere. Raun A/S har siden 2007 været ejet og drevet af Hanssen Equtity.

STOUBYS historie og aktuelle tal.

STOUBY blev grundlagt i 1902 i landsbyen STOUBY og har nu 111 år på bagen. Der produceres klassiske - og moderne designmøbler som sælges til detail- og erhvervsmarkedet via egne sælgere og agenter i ind - og udland. Virksomheden har i mange år været familie ejet, men ejes i dag af Carsten Mortensen, som købte virksomheden for 4 år siden. Loyale og trofaste medarbejdere har produceret kvalitets møbler i rigtig mange år og virksomheden har en gennemsnitlig anciennitet på over 20 år, hvilket i sig selv er et kvalitetsstempel. Der er lanceret mange nye produkter gennem de sidste 4 år og STOUBY oplever en stigende interesse for disse produkter og har derfor gennem 2013 intensiveret aktiviteterne for eksportmarkederne. STOUBY købte i slutningen af 2013 H J Møbler A/S i Skanderborg, som nu er integreret i STOUBY's produktion i Løsning.

"Vi har her pr 30.09 afsluttet vores regnskabsår med et overskud på godt 400.000 før skat. Og vi kan for fjerde år i træk, endnu engang præstere omsætningsvækst og indtjeningsvækst i et forholdsvist ustabilt møbelmarked, hvilket understreger at vores strategi har virket, såvel på top linje som bundlinje".afslutter Carsten Mortensen, STOUBY Furniture A/S.

For yderligere spørgsmål eller uddybende svar, billede materiale eller lignende venligst kontakt undertegnede.

Carsten Mortensen

CEO

STOUBY Furniture A/S

Phone 2780.2918