Go´on laver ny nationalsang

Go´on laver ny nationalsang

29 september, 2017

Som et provokerende indspark i debatten om Udkantsdanmark har Go’on lavet en ny nationalsang, hvor Udkantsdanmark er skrevet helt ud af teksten.

For de brede bøge, bakken og dalen findes ikke mindst i det såkaldte Udkantsdanmark, og glemmer vi denne del af landet, ja, så må de brede bøge og salten østerstrand jo også stryges fra nationalsangen.

Go’on har skabt en forretning på at åbne benzinstationer i hele Danmark – også langt uden for de store byer og med mottoet ”Holder de lokale kørende” er det helt naturligt for Go’on at involvere sig i debatten om ”Udkantsdanmark”.

Det omtalte Danmark uden for de store byer – eller Udkantsdanmark, som nogle kalder det – har faktisk 1,4 millioner indbyggere. Og denne store målgruppe har blandt andet det til fælles, at man prioriterer roen og naturen, når man vælger, hvor man skal bo. Altså det som nationalsangen primært handler om.

Den nye nationalsang er en del af en større kampagne, der også skal skabe opmærksomhed om, at Go’on igen i år kårer årets lokale forening og uddeler 400.000 kroner, heraf 150.000 kroner til vinderen.

Filmen er som udgangspunkt lavet til at starte debat og omtale via de sociale medier, men da det Danske fodboldlandshold i disse dage, spiller to vigtige kvalifikations kampe, har Go’on også valgt at indrykke filmen som reklame i forbindelse med disse, fordi den vil virke rigtigt stærkt i forbindelse med landskampe, hvor den ”gamle” nationalsang jo er en fast del af ritualet.

Filmen kan ses her:

https://www.youtube.com/watch?v=eA-Qu8EoH-w&feature=youtu.be