Hanssen investerer i Polaris fond IV, hvis første investering er Triax A/S

Hanssen investerer i Polaris fond IV, hvis første investering er Triax A/S

18 juni, 2015

Polaris køber TRIAX A/S af Nielsen & Nielsen Holding A/S

Triax er en ledende, global leverandør af innovative, high-tech-løsninger til modtagelse og distribu-tion af video, audio og data-signaler. Virksomhedens produkter og løsninger anvendes af bl.a. bro-adcastere, kabeloperatører, lokale netværk og private hjem. Efter 28 succesrige år med Nielsen & Nielsen Holding som ejer er TRIAX nu klar til at videreudvikle produkter og markeder. Gennem sin nyligt etablerede fond, Polaris IV, har Polaris underskrevet en endelig aftale - underlagt de gældende lovgivningsmæssige krav og godkendelser - om at overtage alle aktier i TRIAX A/S fra Nielsen & Nielsen Holding A/S.

Med mere end 60 års erfaring i branchen har TRIAX manifesteret sig som troværdig leverandør af high-end-produkter og kundeservice på et højt niveau. TRIAX har et solidt fodfæste på det europæiske marked. Virksomheden har hovedsæde i Danmark og har desuden 8 datterselskaber i Europa. Produkter og løsninger omfatter signalmodtagelse, multiswitches, forstærkere, hovedstationer, antenner og paraboler. Produktporteføljen består af både egne og eksterne produkter. I de senere år har TRIAX med succes leveret produkter, som understøtter overgangen fra analog til digital radio- og tv-distribution i Europa. TRIAX befinder sig nu i en god situation med voksende omsætnings- og overskudspotentiale. TRIAX, som i 2014/2015 endte med en omsætning på DKK 608 millioner og et overskud (EBITDA) på DKK 52 millioner, har 310 medarbejdere.

"Det er en meget vigtig milepæl for TRIAX, og vi er meget positive overfor TRIAX' nye fremtidsudsigter, som kan udnyttes under vores nye ejerskab," siger Claus Omann, CEO for TRIAX A/S. "Med den professionelle support fra Polaris er vi godt rustede til at fremskynde udviklingen og væksten i hele EMEA-området."

"TRIAX har oplevet en stærk udvikling gennem nogle travle år, hvor man i Europa er gået fra analogt til digitalt signal. Vi har ejet TRIAX i næsten 30 år, og det har været en god investering for os. Vi fik et godt tilbud, og som et resultat af den gode og konstruktive dialog, vi har haft med Polaris, er vi overbevist om, at TRIAX og selskabets mange dygtige medarbejdere, som har været en stor del af selskabets uduvikling, nu står over for en spændende ny fremtid," siger Søren K. Vilby, CEO for Nielsen & Nielsen Holding A/S.

"Set i lyset af TRIAX' solide position på markedet, den stærke ledelse og de engagerede medarbejdere er vi meget glade for overtagelsen af TRIAX. Vi planlægger at fortsætte udviklingen af virksomheden og derigennem sikre markant vækst i både omsætning og indtjening i løbet af de kommende år. Når lejligheden byder sig, og konstellationen er rigtig, håber Polaris på at kunne styrke TRIAX

yderligere med yderligere opkøb af virksomheder," siger Niels Worning, partner i Polaris Private Equity.

"TRIAX har en unik og stærk position på markedet. Med den fortsatte, markante vækst inden for data- og medieforbrug verden over kan TRIAX imødese en stor vækst over de kommende år. Fortsat udvikling af markeder, produkter og løsninger er dog nødvendige for at forblive konkurrencedygtige og relevante," siger Allan J. Vestergaard, den nye formand for TRIAX' bestyrelse. "Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med ledelsen og medarbejderne for at virkeliggøre TRIAX' ambitiøse vision," slutter Allan J. Vestergaard.

Om TRIAX A/S:

TRIAX er en international leverandør af innovative, high-tech-løsninger til modtagelse og distribution af tv, radio og internet. TRIAX' produkter og løsninger anvendes af radio- og tv-selskaber, kabeloperatører, lokale netværk og private husholdninger. TRIAX har en omsætning på ca. DKK 610 millioner og ca. 130 medarbejdere. Hovedsædet ligger i Hornsyld, Danmark. TRIAX fremstiller og sælger sine produkter og løsninger gennem 9 datterselskaber og mere end 60 distributører. Se venligst www.triax.dk for yderligere oplysninger.

Om Polaris Private Equity:

Polaris Private Equity er et dansk/svensk privat investeringsselskab med base i København, som fokuserer på buy-out investeringer i den nederste skala af veletablerede mellemstore selskaber i Danmark og Sverige. Polaris' første fond med € 188 millioner (1999) var færdigt etableret i 2008, og Polaris forvalter i dag mere end € 1 milliard i tre aktive fonde. Polaris investerer i selskaber med et stærkt udviklingspotentiale og en omsætning på typisk € 25-200 millioner. Indtil nu har Polaris investeret i 32 selskaber, afhændet 17 og foretaget over 50 add-on-investeringer i porteføljeselskaber. Se venligst www.polarisequity.dk for yderligere oplysninger.