Nybyggerne kommer til Sønderborg og Linde Haven

Nybyggerne kommer til Sønderborg og Linde Haven

10 maj, 2021

Sønderborg markerer sig nu på landsdækkende TV i bedste sendetid, når TV 2-programmet Nybyggerne bliver optaget i Sønderborg og kan ses på TV 2 i efteråret 2021. Det er Sønderborgs nye bydel, Linde Haven på den tidligere JF-grund, som ejes af Hanssen Ejendomme, der danner rammerne for Nybyggernes kreative og håndværksmæssige færdigheder.

På et pressemøde den 10. maj sagde Michael Andersen, adm. direktør hos Hanssen Ejendomme: - Jeg er stolt over, at det netop er Sønderborg, der er blevet valgt som det sted, hvor Nybyggerne denne gang skal bygge. Vi har haft dialog med TV 2 og produktionsselskabet Metronome gennem noget tid, hvor vi på mange forskellige måder har præsenteret dem for de tilbud og muligheder, der ligger i Sønderborg – og jeg er glad for, at vores anstrengelser for at tiltrække TV 2 har båret frugt.

Programmet ”Nybyggerne” er blot et af flere aktiver, som Michael Andersen og Hanssen Ejendomme har været med til at tiltrække til byen. En kendsgerning Sønderborgs borgmester også anerkender:

- På vegne af Sønderborg Kommune glæder vi os gevaldigt over, at et så populært tv-program som Nybyggerne skal optages i Sønderborg. Det vil igen sætte byen og området på Danmarkskortet. Derudover vil programmets vindere jo vinde deres fremtidige hjem, og vi får dermed nye tilflyttere til kommunen, som vi arbejder hårdt for. At der så samtidig bygges på en tidligere industrigrund, der transformeres til en ny grøn bydel, viser, hvad der kan ske i Sønderborg, når kommunen, private, boligforeninger med flere arbejder sammen for at tænke nyt. Derfor skal der også lyde en stor tak til Hanssen Ejendomme for at få Nybyggerne til Sønderborg, siger Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen.

Både borgmesteren og Michael Andersen er meget glade for, at de tidligere JF-grunde nu igen går en ny og glorværdig tid i møde, og bliver et attraktivt omdrejningspunkt i byens videre udvikling i forhold til flere arbejdspladser og attraktiv bynær bebyggelse.

Det er ikke kun lokale kræfter, der kan se mulighederne i Sønderborg og Linde Haven. Produktionsselskabet Metronome, der står bag produktionen af Nybyggerne, har i den grad også fået øjnene op for potentialet i Sønderborg.

Selskabet peger blandt andet på, at danskerne i større og større grad orienterer sig mod de lidt mindre byer fremfor storbyen København.

- Sønderborg udmærker sig ved at tilbyde strand, skov, gode indkøbsmuligheder, gastronomi i høj klasse, nem adgang til lufthavn, tæt på metropolen Hamborg og meget mere. En lang tjekliste som potentielle tilflyttere kigger på, siger Henrik Rasmussen, der er programchef hos Metronome.

- Os, der bor i Sønderborg, kan nikke genkendende til den tjekliste, men vi har brug for, at flere får øjnene op for alle de herligheder, vores by tilbyder, så vi på den måde kan sikre den fortsatte udvikling af Sønderborg, siger Michael Andersen.

Optagelserne til programmet er gået i gang den 7. maj og kører frem til den 22. juni, hvorefter programmet bliver vist i løbet af efteråret 2021 og afsluttes med en live finale fra Sønderborg. Programmets vært er Christian Degn også kendt fra blandt andet Hvem vil være millionær, Dine fulde fem og Go’aften Live.

For yderligere oplysninger kontakt Michael Andersen, adm. direktør hos Hanssen Ejendomme, på 2141 5704 eller på ma@hanssen.dk