Historie

Historie

Fra mindre købmandsbutik til større koncern

Grundstenen til Hanssen koncernen blev lagt i starten af 1980'erne. Her viste selskabets grundlægger købmand John Hanssen, at han så at sige kendte detailhandlens åbningstid ved at etablere kæden af Fakta discountbutikker og varehuskæden Big Store. Begge kæder er senere solgt til FDB, det nuværende COOP Danmark.

Koncernen består af en række selskaber, der i dag ejes af John Hanssens efterkommere. John Hanssen valgte i 2009 at gennemføre et generationsskifte, således at Søren Hanssen idag varetager ansvaret for koncernen. 
 
Åbner dørene til ejendomsinvesteringer
Investering i ejendomme har gennem mange år været en central del af Hanssen's virksomhed. Fremover vil Hanssen især have fokus på køb/salg og drift af retail-ejendomme, større kontorhuse, logistikejendomme samt projektudvikling indenfor samme - alle aktiviteter er fokuseret i Østjylland, således vi er tæt på driften af hver enkelt ejendom. 

Investerer i driftsvirksomheder
Gennem årene har Hanssen altid været aktiv i driftsvirksomheder. Senest med opbygningen af Go’on, som driver mere end 185 tankstationer i Danmark. Hanssen frasolgte majoriteten heraf i sommeren 2022 og ejer i dag 1/3 af virksomheden.

Hanssen har endvidere været medejer af belysningsvirksomheden Louis Poulsen Lighting A/S, der producerer og sælger designlamper. Louis Poulsen Lighting A/S blev ultimo juni 2007 solgt til den italienske belysnings-virksomhed Targetti. Handlen blev effektueret primo september 2007.

Siden 2010 har Hanssen ejet ca. 10 % af  den børsnoterede modevirksomhed IC Group, der driver brands som Peak Performance, Tiger Of Sweden, Malene Birger mv. Denne aktiepost blev afhændet i 2018.

Pt. har koncernen ingen direkte investeringer i driftsvirksomheder, hvor vi besidder majoriteten og dermed reelt ansvaret for udviklingen i det enkelte selskab, men vi vil ikke afvise, at hvis den rigtige mulighed byder sig, vil vi se positivt herpå.


Strategi for fremtiden
Koncernen vil fastholde sin fokusering på allerede igangværende aktiviteter, samt nye tiltag, specielt indenfor ejendomsudvikling, opkøb af eksisterende erhvervsejendomme og investering i beslægtede aktiviteter. De nye tiltag vil primært ske ud fra en konservativ risikovurdering og med fokus på synergier til de eksisterende investeringer.